Bahrein

Maak een historische tour door Qal’at al-Bahrain

Bahrein Vakantie

Maak een historische tour door Qal’at al-Bahrain

Qal’at al-Bahrain, ook wel bekend als de Bahrain Fort, is een belangrijk historisch monument in het Koninkrijk Bahrein. Het fort staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en trekt jaarlijks vele bezoekers van over de hele wereld. Voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie is een bezoek aan Qal’at al-Bahrain een absolute must.

De geschiedenis van Qal’at al-Bahrain

Qal’at al-Bahrain is een oude verdedigingsfort dat dateert uit de Dilmun-beschaving, die rond 2300 voor Christus op het eiland Bahrein floreerde. Het fort diende als een belangrijk centrum van handel en cultuur gedurende vele eeuwen, en het heeft een rijke geschiedenis van verschillende heerschappijen. Het fort is getuige geweest van de Mesopotamische, Perzische, Arabische en Portugese overheersing, voordat het uiteindelijk in de 16e eeuw werd verlaten.

Ontdek het fort

Een bezoek aan Qal’at al-Bahrain biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van de site te ontdekken. Het fort heeft verschillende delen die verkend kunnen worden, inclusief de enorme buitenmuren en de omliggende verdedigingsgrachten. Binnen het fort zijn overblijfselen te vinden van oude huizen, tempels, een moskee en een citadel. Archeologen hebben ook verschillende artefacten opgegraven die een inzicht geven in het dagelijks leven van de mensen die hier ooit hebben gewoond.

Archeologisch museum

Naast het verkennen van het fort zelf, kunnen bezoekers ook het aangrenzende archeologisch museum bezoeken. Hier worden verschillende artefacten tentoongesteld die gevonden zijn tijdens opgravingen in het gebied. Bezoekers kunnen oude aardewerk, sieraden, munten en andere voorwerpen bewonderen. Het museum biedt ook informatie over de geschiedenis van de Dilmun-beschaving en de rol van Qal’at al-Bahrain binnen deze beschaving.

Bijkomende informatie

Qal’at al-Bahrain is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het fort is gelegen in het noorden van Bahrein, op ongeveer 5 kilometer afstand van de hoofdstad Manama. Er is een bezoekerscentrum aanwezig waar toegangskaarten kunnen worden gekocht en waar informatie wordt gegeven over de verschillende delen van het fort die bezocht kunnen worden. Het is raadzaam om comfortabele schoenen te dragen, aangezien het fort grote gebieden beslaat die te voet moeten worden verkend.

Geniet van een historische ervaring

Een bezoek aan Qal’at al-Bahrain is een unieke kans om de rijke geschiedenis van Bahrein te ontdekken. Met zijn indrukwekkende architectuur en archeologische vondsten biedt het fort een fascinerend inzicht in het verleden van dit oude koninkrijk. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in het ontdekken van nieuwe culturen, Qal’at al-Bahrain is een absolute must-see tijdens je verblijf in Bahrein.

Bahrein