Bahrein

Ontdek de adembenemende natuurlijke wonderen van Bahrein, zoals de boom van het leven

Bahrein Vakantie

Ontdek de adembenemende natuurlijke wonderen van Bahrein

Bahrein, een klein eilandstaat in de Perzische Golf, staat misschien niet bekend als een bestemming voor natuurliefhebbers. Toch heeft dit kleine land, dat voornamelijk bekend staat om zijn moderne steden en olie-industrie, enkele verbazingwekkende natuurlijke wonderen te bieden die de moeite van het ontdekken waard zijn. Van de mysterieuze boom van het leven tot de prachtige Hawar-eilanden, hier zijn enkele hoogtepunten van de adembenemende natuur in Bahrein.

De boom van het leven

Een van de meest intrigerende natuurlijke wonderen van Bahrein is de “boom van het leven”. Deze enkele boom staat midden in de woestijn van het eiland, omringd door een uitgestrekte zandvlakte. Wat deze boom zo speciaal maakt, is het feit dat er geen andere bomen in de buurt zijn en dat hij overleefd heeft ondanks de extreme omstandigheden en het gebrek aan water in de omgeving. Wetenschappers zijn nog steeds verbaasd over de overleving van deze boom en het blijft een mysterie hoe hij zijn water krijgt. Dit natuurlijke fenomeen trekt jaarlijks vele bezoekers van over de hele wereld.

Hawar-eilanden

Voor de kust van Bahrein liggen de adembenemende Hawar-eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit ongeveer 16 eilanden en staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid. Met kristalhelder water, prachtige koraalriffen en een overvloed aan zeeleven, is dit een paradijs voor duikers en snorkelliefhebbers. Daarnaast zijn de Hawar-eilanden ook de thuisbasis van vele zeldzame vogelsoorten, waardoor het een populaire bestemming is voor vogelspotters. Een boottocht naar de Hawar-eilanden is een absolute must voor natuurliefhebbers die Bahrein bezoeken.

Al-Areen Wildlife Park

Voor degenen die meer willen ontdekken over de lokale flora en fauna van Bahrein, is een bezoek aan het Al-Areen Wildlife Park de moeite waard. Dit natuurreservaat beslaat een oppervlakte van 8 km2 en herbergt een verscheidenheid aan dieren, waaronder gazelles, oryxen en struisvogels. Het park is ontworpen om de dieren een natuurlijke omgeving te bieden en bezoekers kunnen genieten van het verkennen van de paden en het observeren van de dieren in hun natuurlijke habitat. Het Al-Areen Wildlife Park biedt een unieke kans om dicht bij de lokale flora en fauna te komen.

Een verrassende natuurlijke schoonheid

Hoewel Bahrein misschien bekend staat om zijn moderne steden en olie-industrie, zal het je verbazen om te ontdekken dat het ook enkele ongerepte natuurlijke wonderen herbergt. Van de mysterieuze boom van het leven tot de prachtige Hawar-eilanden en het Al-Areen Wildlife Park, er is genoeg te ontdekken voor natuurliefhebbers in Bahrein. Dus, als je op zoek bent naar een unieke combinatie van moderne stedelijke ontwikkeling en adembenemende natuurlijke schoonheid, overweeg dan zeker een bezoek aan dit bijzondere eilandstaatje in de Perzische Golf.

Bahrein