Bahrein

Roadtrip door Bahrein: Ontdek het land op eigen tempo

Bahrein Vakantie

Roadtrip door Bahrein: Ontdek het land op eigen tempo

Introductie

Bahrein, een klein maar fascinerend land gelegen in het Midden-Oosten, biedt reizigers veel meer dan alleen maar olierijkdom. Het land staat bekend om zijn rijke geschiedenis, moderne architectuur, prachtige stranden en bruisende steden. Een roadtrip door Bahrein is de perfecte manier om het land op eigen tempo te verkennen en alle hoogtepunten te ontdekken.

Autohuur

Voordat je aan je roadtrip begint, is het belangrijk om een auto te huren. Gelukkig zijn er verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar in Bahrein, zowel op de internationale luchthaven als in de hoofdstad Manama. Zorg ervoor dat je een auto kiest die past bij je behoeften en budget, en vergeet niet om je rijbewijs en identiteitsbewijs mee te nemen.

Manama

De hoofdstad van Bahrein, Manama, is een absolute must-visit tijdens je roadtrip. Breng een bezoek aan de Qal’at al-Bahrain, ook bekend als de Bahrain Fort, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Leer meer over de geschiedenis van Bahrein in het Bahrain National Museum en geniet van de drukte en gezelligheid in de Bab al-Bahrain Souk. Vergeet ook niet om te ontspannen op een van de prachtige stranden van Manama.

Riffa

Riffa, de op een na grootste stad van Bahrein, staat bekend om zijn weelderige tuinen en indrukwekkende architectuur. Bezoek het prachtige koninklijke paleis, dat alleen van buitenaf te bewonderen is, en maak een wandeling door de Riffa Fort Gardens. Vergeet niet te stoppen bij de Tree of Life, een mysterieuze boom die al meer dan 400 jaar in de woestijn staat en geen duidelijke bron van water heeft.

Muharraq

Muharraq, de voormalige hoofdstad van Bahrein, is een stad met een rijke cultuur en historie. Breng een bezoek aan het Shaikh Isa Bin Ali House, een prachtig gerestaureerd traditioneel Arabisch herenhuis, en ontdek de oude souk van Muharraq. Geniet van de prachtige architectuur in het Arad Fort en bewonder de lokale kunst in het Muharraq Art Center.

Desert Safari

Geen roadtrip door Bahrein is compleet zonder een desert safari. Verken de uitgestrekte woestijn van het land, terwijl je geniet van adembenemende zandduinen en een spectaculaire zonsondergang. Maak een ritje op een kameel, probeer sandboarding uit of geniet gewoon van de rust en sereniteit van de woestijn. Sluit de dag af met een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel.

Slot

Een roadtrip door Bahrein biedt de perfecte combinatie van geschiedenis, cultuur, natuur en avontuur. Met een auto kun je alle hoogtepunten op je eigen tempo verkennen en genieten van de schoonheid van dit unieke land. Vergeet niet om je camera mee te nemen en volop te genieten van je roadtrip door Bahrein!

Bahrein