Bahrein

Thuis in Bahrein: het Bahreinse huis en interieur

Bahrein Vakantie

Thuis in Bahrein: het Bahreinse huis en interieur

Het Bahreinse huis

In Bahrein, een klein eilandstaatje in de Perzische Golf, heeft de traditionele Bahreinse architectuur een uniek karakter. Bahreinse huizen staan bekend om hun unieke ontwerp en aandacht voor detail. Ze zijn vaak gebouwd met lokale materialen en volgen de traditionele stijl van de regio.

De Bahreinse huizen zijn meestal vrijstaand en hebben een binnenplaats. Deze binnenplaats, genaamd de “sahn”, is het hart van het huis en fungeert als een centrale ontmoetingsplek voor de familieleden. De sahn is vaak prachtig gedecoreerd met fonteinen, bomen, bloemen en tegelwerk.

Wat ook opvalt aan de Bahreinse huizen zijn de hoge muren. Dit is een bewuste keuze vanwege de warme klimaat van Bahrein. De hoge muren bieden schaduw en bescherming tegen de felle zon, waardoor het huis koeler blijft. Bovendien zorgen de muren voor privacy en veiligheid.

Bahreins interieur

Het interieur van een Bahreins huis is net zo bijzonder als de buitenkant. Traditionele huizen hebben veelal kamers rondom de binnenplaats. Deze kamers worden gebruikt als zitkamer voor gasten, slaapkamers voor familieleden en soms zelfs als opslagruimtes.

Een opvallend kenmerk van het Bahreinse interieur is het gebruik van waardevolle materialen en details. Denk hierbij aan mozaïektegels, houtsnijwerk, gekleurde glazen ramen en rijk versierde plafonds. Deze elementen geven de Bahreinse huizen een luxe uitstraling en dragen bij aan de unieke sfeer.

Daarnaast zijn veel Bahreinse huizen voorzien van traditionele meubels, zoals handgemaakte houten kasten, tafels en bedden. Ook wordt er gebruik gemaakt van traditionele textiel, zoals prachtige tapijten en kussens met rijke patronen en kleuren.

Het interieur van een Bahreins huis straalt niet alleen comfort, maar ook gastvrijheid uit. Familieleden en gasten voelen zich vaak meteen welkom en op hun gemak. Het is een plek waar men samenkomt, verhalen deelt en herinneringen maakt.

Al met al speelt het Bahreinse huis en interieur een belangrijke rol in het dagelijks leven en de cultuur van de Bahreinse bevolking. Het is een bron van trots en een weerspiegeling van de rijke geschiedenis en tradities van het land.

Bahrein