Bahrein

Traditionele gerechten uit Bahrein om van te watertanden

Bahrein Vakantie

Traditionele gerechten uit Bahrein om van te watertanden

Machboos

Machboos is een van de meest populaire en geliefde gerechten uit Bahrein. Het is een heerlijke combinatie van rijst, kruiden en vlees. Het vlees, meestal kip of lam, wordt samen met specerijen zoals kardemom, kaneel en saffraan gestoofd. De gestoofde vlees wordt vervolgens geserveerd op een bed van gekruide rijst. Machboos wordt vaak geserveerd met een bijgerecht van salade en yoghurt.

Harees

Harees is een traditioneel gerecht dat vooral tijdens de Ramadan gegeten wordt. Het is een hartig gerecht dat bereid wordt door tarwe en vlees samen te koken tot een papachtige textuur. Het vlees wordt meestal gemalen en vermengd met tarwe, waarna het langzaam wordt gekookt tot alles goed gemengd is. Het gerecht wordt gekruid met onder andere kaneel en kardemom voor extra smaak.

Mahyawa

Mahyawa is een bekende saus uit Bahrein die vaak wordt gebruikt als dip of marinade. Het is een pittige en zure saus gemaakt van gedroogde vis en tamarinde. De gedroogde vis wordt fijngemalen en vermengd met tamarindepulp en kruiden. Mahyawa kan gebruikt worden om gerechten op smaak te brengen of als bijgerecht geserveerd worden bij brood en groenten.

Gers ogaily

Gers ogaily is een traditioneel Bahreins dessert dat vaak gegeten wordt tijdens feestelijke gelegenheden. Het is een zoet gerecht gemaakt van rijstmeel, suiker, boter, melk en saffraan. Het mengsel wordt gekookt tot een dikke deegachtige consistentie en vervolgens in kleine vierkante stukjes gesneden. Het dessert wordt vaak versierd met amandelen of pistachenoten voor extra smaak en presentatie.

Ontdek de heerlijke smaken van Bahrein

Bahrein heeft een diverse culinaire scene met gerechten die zowel locals als toeristen kunnen bekoren. Van de hartige smaken van machboos en harees tot de zoete verleidingen van gers ogaily, er is voor elk wat wils. Probeer zeker deze traditionele gerechten uit Bahrein om je smaakpapillen te verwennen.

Bahrein