Bahrein

Van hittegolven tot milde briesjes: Het weer in Bahrein

Bahrein Vakantie

Van hittegolven tot milde briesjes: Het weer in Bahrein

Klimaat van Bahrein

Bahrein, een eilandstaat in de Perzische Golf, heeft een woestijnklimaat met hete zomers en milde winters. Het land staat bekend om zijn extreem hoge temperaturen tijdens de zomermaanden.

Hittegolven in Bahrein

Tijdens de zomermaanden, van mei tot oktober, ervaart Bahrein intense hittegolven. De temperaturen kunnen stijgen tot meer dan 40 graden Celsius, met uitschieters naar 50 graden. In combinatie met de hoge luchtvochtigheid kan dit zorgen voor zeer oncomfortabele omstandigheden.

Winter in Bahrein

In tegenstelling tot de zomer, zijn de winters in Bahrein veel milder. Van november tot april blijft het weer aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is de ideale tijd om het land te bezoeken en te genieten van de aangename temperaturen.

Neerslag in Bahrein

Bahrein ontvangt weinig neerslag gedurende het hele jaar. De meeste regen valt tijdens de wintermaanden, met name in december en januari. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is echter laag, waardoor Bahrein een droog klimaat heeft.

Seizoensgebonden winden

Bahrein staat ook bekend om zijn seizoensgebonden winden. Tijdens de zomermaanden waait de khamsin, een hete en droge wind die zand en stof met zich meebrengt. In de winter verandert de windrichting en wordt het land beïnvloed door de noordwestelijke shamal-winden, die voor verkoeling zorgen.

Invloed van de Perzische Golf

De Perzische Golf heeft een grote invloed op het weer in Bahrein. De watertemperatuur varieert van 15 graden Celsius in de winter tot 35 graden Celsius in de zomer. Deze warme golfstroom beïnvloedt niet alleen de temperatuur, maar kan ook zorgen voor verkoelende briesjes of mistbanken.

Conclusie

Bahrein heeft een woestijnklimaat met hete zomers, milde winters en weinig neerslag gedurende het hele jaar. Het land staat bekend om zijn intense hittegolven tijdens de zomermaanden en seizoensgebonden winden. Het weer in Bahrein wordt beïnvloed door de Perzische Golf, wat zorgt voor verkoeling en briesjes.

Bahrein