Bahrein

Verborgen juweeltjes aan de kust van Bahrein

Bahrein Vakantie

Verborgen juweeltjes aan de kust van Bahrein

Een fascinerende ontdekking

Bahrein, een klein eilandrijk in de Perzische Golf, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige stranden. Hoewel veel mensen zich richten op de bruisende stad Manama en de bekende attracties, zijn er langs de kust van Bahrein enkele verborgen juweeltjes te vinden die wachten om ontdekt te worden. Voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring, zijn deze minder bekende plekken absoluut een bezoek waard.

Een oase van rust: Hawar-eilanden

Op slechts een korte boottocht vanaf het vasteland van Bahrein liggen de Hawar-eilanden. Deze eilanden zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Met hun ongerepte witte zandstranden en kristalhelder water bieden de Hawar-eilanden de perfecte ontsnapping aan de drukte van de stad. Het is ook een ideale plek om te snorkelen en te duiken, aangezien het water rondom de eilanden vol zit met kleurrijke koralen en een verscheidenheid aan zeedieren.

De verloren stad: Qal’at al-Bahrain

Een van de meest fascinerende archeologische vindplaatsen in Bahrein is Qal’at al-Bahrain, ook wel bekend als de “Verloren Stad”. Deze oude stad dateert uit de Dilmun-beschaving en is erkend als Werelderfgoed door UNESCO. Naast het bewonderen van de ruïnes van een oud fort, kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in het nabijgelegen museum, waar ze meer te weten kunnen komen over de rijke geschiedenis van Bahrein.

Een kleurrijk spektakel: Kobaltblauwe lagune

Voor een ware visuele traktatie moeten reizigers een bezoek brengen aan de kobaltblauwe lagune van Bahrein. Deze verborgen lagune bevindt zich in de buurt van Zallaq en is een van de meest schilderachtige plekken op het eiland. Met zijn helderblauwe water, omringd door het witte zand van de woestijn, is de lagune een adembenemend schouwspel. Het is de ideale plek om te ontspannen, te zwemmen en te genieten van de rustige omgeving.

Een paradijs voor vogels: Tubli Bay

Voor vogelliefhebbers is Tubli Bay een waar paradijs. Dit beschermd natuurgebied ligt aan de kust van Bahrein en herbergt een overvloed aan zeldzame en trekvogels. Met zijn uitgestrekte moerassen en mangroven is Tubli Bay de ideale plek om te genieten van het prachtige vogelleven en om te genieten van een vredige wandeling langs de kustlijn.

Ontdek deze verborgen pareltjes

Terwijl veel toeristen zich concentreren op de bekende bezienswaardigheden van Bahrein, biedt de kustlijn van het eiland een schat aan verborgen pareltjes. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis en natuur van Bahrein, deze minder bekende plekken zijn absoluut een bezoek waard. Vergeet dus niet om een ​​bezoek te brengen aan de Hawar-eilanden, Qal’at al-Bahrain, de kobaltblauwe lagune en Tubli Bay en laat je betoveren door de charmante schoonheid van Bahrein.

Bahrein