Bahrein

Verken de oude Dilmun-beschaving op het eiland Muharraq.

Bahrein Vakantie

Ontdek de oude Dilmun-beschaving op het eiland Muharraq

Een stap terug in de tijd

Het eiland Muharraq, gelegen in het Koninkrijk Bahrein, biedt een unieke kans om de oude Dilmun-beschaving te verkennen. Deze beschaving dateert meer dan 4000 jaar terug in de geschiedenis en is een fascinerend stukje erfgoed dat nog steeds bewaard is gebleven.

Een archeologisch paradijs

Muharraq staat bekend om zijn overvloed aan archeologische vindplaatsen die een schat aan informatie bieden over de Dilmun-beschaving. Archeologen hebben hier talloze artefacten ontdekt, variërend van aardewerk en gebruiksvoorwerpen tot oude graven en structuren.

Bezoek het Dilmun Burial Mounds

Eén van de meest opvallende archeologische bezienswaardigheden op Muharraq is het Dilmun Burial Mounds. Dit is een indrukwekkend grafveld dat naar schatting meer dan 170.000 individuele graven bevat. De complexiteit en omvang van dit gebied getuigen van de rijke geschiedenis van de Dilmun-beschaving.

Ontdek het fort Qal’at al-Bahrain

Een andere iconische locatie op Muharraq is het fort Qal’at al-Bahrain. Dit fort, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een imposant architectonisch meesterwerk. Het diende vroeger als verdedigingsfort voor de Dilmun-beschaving en biedt tegenwoordig een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Geniet van traditionele ambachten

Muharraq is niet alleen een archeologische schatkamer, maar biedt ook een levendige cultuur en tradities. Bezoekers kunnen genieten van traditionele ambachten, zoals het handweven van tapijten en het maken van aardewerk. Dit geeft een uniek inzicht in het vakmanschap van de lokale bevolking.

Proef de lokale keuken

Een bezoek aan Muharraq is niet compleet zonder te genieten van de lokale keuken. Probeer heerlijke gerechten zoals machbous, een traditioneel rijstgerecht met vlees of vis, of luqaimat, zoete balletjes die geserveerd worden met honing of siroop. De smaken van Bahrein zullen je zeker verrassen.

Verken de oude Dilmun-beschaving op Muharraq

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, is een bezoek aan Muharraq een must. Verken de indrukwekkende archeologische vindplaatsen, bewonder het historische fort en dompel jezelf onder in de traditionele ambachten en de lokale keuken. De oude Dilmun-beschaving wacht om ontdekt te worden op Muharraq.

Bahrein