Bahrein

Ontdek de verborgen schatten van de Bahreinse natuur

Bahrein Vakantie

Ontdek de verborgen schatten van de Bahreinse natuur

Over Bahrein

Bahrein, het kleine eiland in de Perzische Golf, staat misschien niet bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Toch herbergt dit eiland een aantal verrassende natuurgebieden die zeker een bezoek waard zijn. Van weelderige oases tot uitgestrekte woestijnen, Bahrein heeft voor elk wat wils.

Al-Areen Wildlife Park

Een van de verborgen schatten van de Bahreinse natuur is het Al-Areen Wildlife Park. Dit park beslaat een oppervlakte van 8,3 vierkante kilometer en herbergt meer dan 100 verschillende soorten dieren. Van gazellen tot hyena’s en zelfs Siberische tijgers, je kunt hier talloze wilde dieren van dichtbij bewonderen. Neem een ​​rondleiding door het park of geniet van een ontspannen picknick in de schaduw van de vele bomen.

Tree of Life

Een andere natuurlijke schat van Bahrein is de Tree of Life. Deze antieke boom, die naar schatting zo’n 400 jaar oud is, staat midden in de woestijn en blijft groeien ondanks de extreme omstandigheden. Het is een intrigerend gezicht om deze majestueuze boom te zien oprijzen uit het dorre landschap. Breng een bezoek aan de Tree of Life bij zonsondergang voor een adembenemend uitzicht.

Amwaj Islands

Voor degenen die op zoek zijn naar een tropisch uitje, zijn de Amwaj Islands een must-visit. Deze kunstmatige eilandengroep bestaat uit een reeks eilanden met prachtige stranden, azuurblauw water en weelderige plantengroei. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te zwemmen en te genieten van de zon. Vergeet niet om een wandeling te maken langs de promenade en te genieten van heerlijke visgerechten in een van de vele restaurants.

Dilmun Water Park

Voor wat verkoeling en plezier in de Bahreinse hitte is het Dilmun Water Park de place to be. Dit waterpark biedt een verscheidenheid aan glijbanen, zwembaden en waterattracties voor jong en oud. Geniet van een dag vol plezier en avontuur in dit familievriendelijke park.

Ontdek de diversiteit van Bahrein

Jebel Dukhan

Als je op zoek bent naar een panoramisch uitzicht over Bahrein, moet je Jebel Dukhan bezoeken. Deze berg, ook wel bekend als de ‘Mountain of Smoke’, biedt adembenemende uitzichten op de omliggende woestijn en de Perzische Golf. Neem een ​​picknickmand mee en geniet van een heerlijke lunch terwijl je geniet van het prachtige landschap.

Al-Areen Desert Reserve

Ben je klaar om te verdwalen in het betoverende landschap van Bahreins woestijn? Bezoek dan het Al-Areen Desert Reserve. Dit natuurreservaat is de thuisbasis van verschillende diersoorten die zich hebben aangepast aan de barre woestijnomstandigheden. Ga op een spannende safari en spot Arabische oryxen, gazellen en misschien zelfs de zeldzame Arabische luipaard.

Hawar-eilanden

Voor natuurliefhebbers en vogelaars zijn de Hawar-eilanden een absolute must. Deze groep eilanden, gelegen aan de westkust van Bahrein, is een toevluchtsoord voor meer dan 200 vogelsoorten. Maak een boottocht en bewonder de vele migrerende vogels die hier elk jaar neerstrijken. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Riffa Fort

Naast zijn natuurlijke schoonheid heeft Bahrein ook een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Een bezoek aan het Riffa Fort is een geweldige manier om meer te weten te komen over de lokale geschiedenis. Dit historische fort, gebouwd in de 19e eeuw, biedt een fascinerend inzicht in het verleden van Bahrein.

Geniet van de Bahreinse natuur

Bahrein mag dan klein zijn, maar het heeft zeker veel te bieden op het gebied van natuurlijke schoonheid. Van adembenemende woestijnen en weelderige oases tot tropische stranden en diverse dieren in het wild, de verborgen schatten van Bahrein zullen je zeker verrassen. Plan je volgende reis naar Bahrein en ontdek zelf de prachtige natuur van dit eiland in de Perzische Golf.

Bahrein