Bahrein

Traditionele gebruiken en gewoonten in Bahrein

Bahrein Vakantie

Traditionele gebruiken en gewoonten in Bahrein

Inleiding

Bahrein, een klein eilandstaatje gelegen aan de Arabische Golf, heeft een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. De traditionele gebruiken en gewoonten van Bahrein weerspiegelen de oude tradities en waarden die tot op de dag van vandaag worden gekoesterd door de lokale bevolking. In dit artikel zullen we enkele van deze fascinerende tradities verkennen.

Bahreinse kleding

Een van de meest opvallende traditionele gebruiken in Bahrein is de kleding. Mannen dragen vaak een witte gewaad genaamd de “dishdasha”, terwijl vrouwen traditioneel gekleed gaan in de “abaya”, een zwarte gewaad dat het hele lichaam bedekt behalve het gezicht. Voor speciale gelegenheden dragen vrouwen vaak een versierde hoofddoek, bekend als de “gishwa”, en juwelen als aanvulling op hun outfit.

Vriendelijkheid en gastvrijheid

Bahrein staat bekend om zijn gastvrije bevolking en vriendelijke sfeer. Gastvrijheid is een belangrijke waarde in de Bahreinse cultuur en bezoekers worden vaak met open armen ontvangen. Het is gebruikelijk om gasten uit te nodigen voor een kopje traditionele Bahreinse koffie, genaamd “gahwa”, en hen te verwelkomen met zoete dadels. Deze gebaren van vriendelijkheid en gastvrijheid zijn diepgeworteld in de Bahreinse traditie.

Dhow-varen

Een andere traditionele gewoonte in Bahrein is het varen met “dhows”, traditionele Arabische zeilschepen. Dhows worden nog steeds gebruikt voor vervoer en visserij en zijn een belangrijk onderdeel van de Bahreinse maritieme geschiedenis. Het varen met een dhow biedt zowel inwoners als toeristen de mogelijkheid om de prachtige kustlijn van Bahrein te verkennen en de oude vissersdorpen en historische bezienswaardigheden te bewonderen.

Parelvisserij

Voorheen stond Bahrein bekend om zijn bloeiende parelindustrie. Parelvisserij was een belangrijke bron van inkomsten voor de inwoners van Bahrein en heeft nog steeds een symbolische betekenis. Het duiken naar parels was een gevaarlijke activiteit die traditioneel alleen door mannen werd beoefend. Hoewel de parelindustrie sterk is afgenomen, blijft het een belangrijk deel van de Bahreinse geschiedenis en cultuur.

Folklore en muziek

Bahrein heeft een rijke traditie van folklore en muziek die teruggaat tot eeuwenoude tijden. Traditionele muziekinstrumenten, zoals de “oud” (een snaarinstrument) en de “tabla” (een handtrommel), worden nog steeds gebruikt tijdens speciale gelegenheden en festivals. Traditionele dansen, zoals de “ardha”, worden vaak opgevoerd om de rijke cultuur van Bahrein te vieren.

Conclusie

De traditionele gebruiken en gewoonten van Bahrein weerspiegelen de trots en respect voor de geschiedenis en cultuur van het land. Bahreinse kleding, gastvrijheid, dhow-varen, parelvisserij en folklore en muziek zijn slechts enkele voorbeelden van de vele tradities die nog steeds worden gekoesterd in Bahrein. Een bezoek aan dit unieke land biedt een fascinerende inkijk in deze eeuwenoude gebruiken en gewoonten.

Bahrein