Bahrein

Mode en stijl in Bahrein

Bahrein Vakantie

Mode en stijl in Bahrein

Een mix van traditionele en moderne invloeden

In Bahrein, een klein eilandrijk gelegen in de Perzische Golf, is mode en stijl een belangrijk aspect van het dagelijks leven. De Bahreinse cultuur is een combinatie van traditionele Arabische invloeden en moderne westerse trends. Deze mix komt ook tot uiting in de mode-industrie van het land.

Traditionele kleding: de Abaya en Thobe

Een traditioneel kledingstuk dat je veel ziet in Bahrein is de Abaya. De Abaya is een lange, loszittende zwarte jurk die door vrouwen wordt gedragen. Deze jurk bedekt het hele lichaam, behalve het gezicht en de handen. De Abaya is een symbool van bescheidenheid en wordt vaak gedragen bij formele gelegenheden.

Voor mannen is de Thobe de traditionele kleding. Een Thobe is een lang wit gewaad met lange mouwen en wordt vaak gedragen met een hoofddoek (Ghutra) en een koord (Igal) om de hoofddoek op zijn plaats te houden. De Thobe is ook wel bekend als de dishdasha in andere Arabische landen.

Moderner met een Arabische flair

Naast de traditionele kleding is Bahrein ook sterk beïnvloed door moderne westerse mode trends. In grote steden zoals Manama, de hoofdstad van Bahrein, vind je talloze internationale kledingwinkels en boetieks waar je de laatste modetrends kunt vinden.

Veel jongeren in Bahrein dragen graag moderne kledingstukken zoals skinny jeans, blazers en T-shirts. Ze combineren deze westerse kleding vaak met Arabische accessoires zoals sierlijke hoofddoeken, gekleurde sjaals en traditionele sieraden.

Mode-evenementen en populaire ontwerpers

Bahrein heeft ook een bloeiende mode-industrie met regelmatig mode-evenementen en shows. Deze evenementen bieden een platform voor zowel lokale als internationale ontwerpers om hun creaties te tonen. Een bekende modeontwerper uit Bahrein is Imane Asry, wiens ontwerpen vaak geïnspireerd zijn door de Arabische en Bahreinse cultuur.

Conclusie

De mode en stijl in Bahrein zijn een interessante mix van traditionele Arabische invloeden en moderne westerse trends. Terwijl de Abaya en Thobe nog steeds veel gedragen worden bij formele gelegenheden, omarmen Bahreinse jongeren ook graag de moderne westerse mode. Het resultaat is een unieke stijl die zowel traditioneel als hedendaags is.

Bahrein